Tarragona - Regió del coneixement


Convocatòries de Línies d’Ajut R+D+i

Mostrant de 1 a 5 de 34 entrades disponibles

 • del 01 de gener de 2017 al 18 d'octubre de 2017

  Instrumento PYME - H2020

  Unió Europea

  Dirigit a: Pequeñas y medianas empresas (PYMES)

  La Unión Europea se plantea como reto incentivar la I+D y la innovación en las PYMES de forma que sean más activas en este ámbito fundamental para la competitividad europea. El instrumento PYME tiene las siguientes características diferenciales respecto a los proyectos colaborativos:

  • En cada temática o reto social de H2020 habrá al menos un tópico para el instrumento PYME.
  • Temática muy abierta dentro del contexto de cada tecnología o reto social.
  • Las PYMEs serán las únicas en poder solicitar este instrumento de financiación.
  • Los proyectos pueden solicitarse de forma individual (subcontratando a otras entidades) o en consorcio; al no existir un mínimo de participantes definido, debe escogerse aquella modalidad más acorde a las necesidades del proyecto.
  • El IMPACTO EUROPEO es un criterio de selección fundamental.
  • Todas las PYMEs que participen en el instrumento podrán beneficiarse de un esquema de coaching asociado al mismo.

  El Instrumento PYME se dividirá en las siguientes fases:

  Fase 1: Solicitud: un business plan de 10 hojas. Si se financia, el proyecto consiste en la redacción de un “elaborated business plan” de 30 hojas que deberá incluir actividades tales como: "Technology watch, Market/Business model testing Partner search, Work Plan (detailed), Risk assessment, IP regime, Commercialisation strategy, etc”

  Fase 2: Solicitud de la financiación de las actividades que constan en el “elaborated business plan”. Tales actividades pueden ser: “Development, prototyping, testing, piloting, miniaturisation, scaling-up, market replication, some research, etc“

  Condiciones de la ayuda:
  Fase 1: Subvención fija de 50.000€.

  Fase 2: Subvención del 70% del presupuesto elegible del proyecto, entre 500.000 euros y 2,5 millones de euros

 • del 16 de desembre de 2016 al 14 d'abril de 2017

  Urban Innovative Actions Initiative (UIA), European Union - ERDF

  Fons FEDER

  Dirigit a: Any urban authority, or any association or grouping of urban authorities of local administrative units, where the total population is at least 50 000 inhabitants

  UIA can support pilot projects that are too risky to be funded by traditional sources of funding provided that they are highly innovative and experimental.
  The Commission’s desire is to see projects proposed that bring forth creative, innovative and durable solutions to address the various challenges identified (see thematic coverage down here).

  • Projects thematic coverage:
  1. Integration of migrants and refugees
  2. Circular economy
  3. Sustainable urban mobility
 • del 30 de gener de 2017 al 31 de març de 2017

  Interreg V - B (Med) 2nd Call for Modular projects

  Fons FEDER

  Dirigit a: National, regional and local public bodies; Bodies governed by public law or associations formed by one or more such authorities or one or more such bodies governed by public law; Private institutions; International organisations.

  The main objective of the Interreg MED Programme is to promote sustainable growth in the Mediterranean area by fostering innovative concepts and practices and a reasonable use of resources and by supporting social integration through an integrated and territorially based cooperation approach.


  Size of the partnership: The partnership must involve at least 4 financing partners from at least 4 different countries from the MED area
   

                       

 • del 14 de novembre de 2014 al 31 de desembre de 2016

  Cinc premis HORIZON per solucionar reptes científics i tecnològics

  Unió Europea

  Dirigit a: Persona física o Persona jurídica o grup d'entitats, establertes en un estat membre de la Unió Europea o estat associat.

  Els cinc reptes són: millorar l’aire que respirem (amb una dotació de tres milions d’euros), millorar l’ús dels antibiòtics (amb una dotació d’un milió d’euros), desenvolupar una aplicació mòbil per escanejar aliments (amb una dotació d’un milió d’euros), trencar les barreres de transmissió òptica (amb una dotació de mig milió d’euros) i la compartició col·laborativa de l’espectre radioelèctric (amb una dotació de mig milió d’euros).

  Els premis Horizon son premis amb 'repte', també coneguts com a premis amb 'incentiu', que ofereixen una recompensa a qui trobi una solució efectiva a un determinat problema. L’objectiu de la Comissió Europea és doble: estimular la innovació i trobar una solució a problemes especialment importants per als ciutadans europeus.

  Actualment, el 83 % dels ciutadans de la Unió Europea respiren aire amb una qualitat inferior als nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i es calcula que la contaminació producte de l’activitat humana redueix en uns nou mesos l’esperança de vida.

  Per la seva banda, l’increment de la resistència dels antibiòtics causa unes 25.000 morts l’any i representa un cost de més de 1.500 milions d’euros per a la sanitat pública.

  Així mateix, a Europa hi ha uns trenta-cinc milions de persones diabètiques (una xifra que es preveu que s’incrementarà força en els propers anys)  i uns disset milions de persones amb al·lèrgies alimentàries, i un 35 % de la població adulta pateix obesitat.

  Pel que fa a les transmissions òptiques, arreu del món el trànsit de dades està creixent de manera important, en alguns països a un ritme anual del 40 %, de manera que més enllà de les limitacions per a transmissions a llarga distància, s’afronta un problema de demanda d’ample de banda. El creixement d’aquesta demanda també motiva el premi per a tecnologies que permetin compartir l’espectre radioelèctric.

  Premis HORIZON


   

 • del 06 de gener de 2015 al 01 de desembre de 2015

  FAST TRACK TO INNOVATION-Horizon2020

  Unió Europea

  Dirigit a: 3-5 entitats legals (d'almenys 3 Estats Membres diferents). Important presència Industrial

  El passat 6 de gener es publica la convocatòria sobre l’acció pilot Fast Track to Innovation, novetat d’H2020 que té per objectiu finançar activitats d’innovació properes al mercat, que només incloguin des de la fase de demostració fins a la fase de mercat; L’aproximació al mercat ha de produir-se en un termini de fins 3 anys a partir de l’inici del projecte. Es tracta d’una convocatòria “bottom-up” però les temàtiques han d’estar relacionades amb els objectius específics del Pilar II de lideratge industrial o Pilar III dels reptes socials.

  Consorcis formats entre tres i cinc entitats legals, d’almenys tres Estats membres o països associats diferents. Projectes oberts a tot tipus d’entitats, però és obligatori la presència industrial: a) un 60% del pressupost del projecte està destinat a participants industrials; b) en els consorcis de 3 o 4 partners almenys 2 socis han de ser industrials i en consorcis de 5 entitats, almenys 3 participants han de ser-ho.

  El pressupost global de la convocatòria és de 100M€ amb una contribució màxima per projecte de 3 M€. La convocatòria 2015 té 3 cut-off dates: 29 d’abril del 2015; 1 de setembre del 2015 i 1 de desembre del 2015.  Els GA es signaran com a més tard sis mesos després de la data del cut off de la convocatòria. Per a l’any 2016 hi ha planificada una convocatòria similar. Es preveu que entre les convocatòries 2015 i 2016 es financin 100 projectes amb una mitjana de pressupost del voltant de 2 milions per projecte.

  Disponible el vídeo de presentació de la CE d’aquesta convocatòria realitzada el passat 9 de gener 2015 a Brussel·les.